• +40 749 418 332
  • lsaciasi@gmail.com
  • Campus "Tudor Vladimirescu", camin T19, Iasi

Despre IT Marathon

În 2020 se va desfășura a IX-a ediție a concursului “IT Marathon”, concurs ce a crescut în fiecare an ca număr de participanți și ca număr de secțiuni ajungând un concurs de nivel național. Concursul se adresează studenților și elevilor de liceu pasionați de IT.

Secțiunile din cadrul concursului „IT Marathon” se desfășoară sub forma unui maraton de 12 ore pentru fiecare nișă, acestea fiind: Desktop&Mobile Applications, Web Development și Design. Participanții vor lucra individual sau în echipe de două persoane. Aceștia trebuie să răspundă unei teme propuse de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare, pe care vor trebui să o abordeze într-un mod cât mai inovativ. Pe lângă domeniile menționate, evenimentul cuprinde și o categorie destinată elevilor de liceu, Junior Dev, unde acestora le sunt stimulate creativitatea, gândirea logică și competitivitatea. Caştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din reprezentanţi ai companiilor partenere, dar şi ai facultăţii, ce urmăresc originalitatea şi calitatea soluţiilor.

Prima ediţie a acestui concurs a avut loc în anul 2012, ajungând anul acesta la a IX-a ediţie. Concursul a crescut în anvergură de la an la an, lucru care se poate observa din evoluţia numărului de participanţi, în prima ediţie fiind în număr de 28 şi crescând până la 140 în ediţia din 2019.

În această ediție dorim să dezvoltăm o latură a proiectului în care toți benefiaciarii, fie sponsori sau studenți să poată purta un dialog deschis pe tema tehnologiilor IT.

Întrebări frecvente

Cine poate participa la concursul IT Marathon?

Secţiunile Web Development, Desktop Applications, Mobile Apps, Design sunt adresate atât studenţilor, cât şi liceenilor, iar la secţiunea Junior Dev pot participa doar elevii de liceu.

Ce tipuri de probleme vor fi la secţiunea Junior Dev?

Problemele pentru secţiunea Junior Dev sunt de tipul celor de pe site-ul infoarena.ro. Dacă doriţi să le accesaţi, aceasta este arhiva lor: http://www.infoarena.ro/arhiva (probleme de 3 stele sau mai grele).

Trebuie sa mă înscriu în echipă?

Fiecare participant se poate inscrie atât în echipă de două persoane, cât şi individual. La sectiunea Junior inscrierea se face individual.

Ce se intamplă dacă sunt din afara oraşului Iaşi?

Persoanelor din afara Iaşiului li se va oferi cazare, în limita locurilor disponibile.

Ce limbaje de programare se pot folosi?

Se poate folosi orice limbaj de programare cunoscut.

Dacă sunt în clasa a 11-a de exemplu și câștig premiul I la secțiunea Junior Dev, atunci cand voi termina liceul, voi beneficia în continuare de admitere fara examen?

Da, atâta vreme cât iei bacalaureatul :D

Exista o taxa de participare?

Nu, noi ne dorim sa stimulam competitivitatea si in nici un caz sa o inlesnim! :D