• +40 787 780 580
  • lsaciasi@gmail.com
  • Campus "Tudor Vladimirescu", camin T19, Iasi

Despre IT Marathon

În 2019 Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare organizează competiţia ‘’IT Marathon’’, eveniment ce se adresează tuturor studenţilor şi elevilor pasionaţi de tehnologie din toată țara. Concursul, aflat la a VIII-a ediție, a crescut în fiecare an ca număr de participanți și ca număr de secțiuni, anul trecut fiind extins la nivel naţional. Aceasta cuprinde o serie de prezentări, provocări și concursuri ce vizează diferite domenii din sfera IT prin intermediul cărora se vor evidenția abilități, aptitudini, respectiv dezvoltarea personală ale participanților


Secțiunile din cadrul concursului “IT Marathon” se desfășoară sub forma unui maraton de 12 ore pentru fiecare nișă, acestea fiind: Desktop Applications, Web Development, Mobile Apps și Design. Pe lângă domeniile menționate, evenimentul cuprinde și o categorie destinată elevilor de liceu, Junior Dev, unde acestora le sunt stimulate creativitatea, gândirea logică și competitivitatea. Participanții vor lucra individual sau în echipe de două persoane(cu excepția Junior, unde se participa individual). Aceștia trebuie să răspundă unei teme propuse de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare, pe care vor trebui să o abordeze într-un mod cât mai inovativ. Caştigătorii sunt desemnaţi de un juriu format din reprezentanţi ai companiilor partenere, dar şi ai facultăţii, ce urmăresc originalitatea şi calitatea soluţiilor.


Prima ediţie a acestui concurs a avut loc în anul 2012, ajungând anul acesta la a VIII-a ediţie. Concursul a crescut în anvergură de la an la an, lucru care se poate observa din evoluţia numărului de participanţi, în prima ediţie fiind în număr de 28 şi crescând până la 135 în ediţia din 2017.


De asemenea, în perioada în care se va ţine concursul, vor avea loc prezentări ale reprezentanţilor partenerilor noştri. În cadrul prezentărilor invităm companiile de IT la workshop-uri și amenajări de stand-uri, unde studenții pot afla noi informații atât despre ofertele de pe piața muncii cât și despre ultimele tehnologii utilizate în dezvoltarea produselor sau serviciilor oferite.


Întrebări frecvente

Cine poate participa la concursul IT Marathon?

Secţiunile Web Development, Desktop Applications, Mobile Apps, Design, DIY (Do It Yourself) sunt adresate atât studenţilor, cât şi liceenilor, iar la secţiunea Junior Dev pot participa doar elevii de liceu.

Ce tipuri de probleme vor fi la secţiunea Junior Dev?

Problemele pentru secţiunea Junior Dev sunt de tipul celor de pe site-ul infoarena.ro. Dacă doriţi să le accesaţi, aceasta este arhiva lor: http://www.infoarena.ro/arhiva (probleme de 3 stele sau mai grele).

Trebuie sa mă înscriu în echipă?

Fiecare participant se poate inscrie atât în echipă de două persoane, cât şi individual. La sectiunea Junior inscrierea se face individual.

Ce se intamplă dacă sunt din afara oraşului Iaşi?

Persoanelor din afara Iaşiului li se va oferi cazare, în limita locurilor disponibile.

Ce limbaje de programare se pot folosi?

Se poate folosi orice limbaj de programare cunoscut.

Dacă sunt în clasa a 11-a de exemplu și câștig premiul I la secțiunea Junior Dev, atunci cand voi termina liceul, voi beneficia în continuare de admitere fara examen?

Da, atâta vreme cât iei bacalaureatul :D

Exista o taxa de participare?

Nu, noi ne dorim sa stimulam competitivitatea si in nici un caz sa o inlesnim! :D